previous
next

Exposantenlijst

gepubliceerd op 07.07.22

Klik HIER om de exposantenlijst te ontdekken voor de 2022 editie van Art on Paper, de internationale beurs voor hedendaagse tekenkunst in Brussel.

Wij verwelkomen u graag van donderdag 6 tot zondag 9 oktober 2022 in onze nieuwe en unieke locatie, het Vanderborghtgebouw (Schildknaapstraat 50, B-1000 Brussel) in het centrum van Brussel.

Kom langs op deze 7de editie van de beurs die u opnieuw een uniek panorama zal bieden van de kwaliteit en de diversiteit van de hedendaagse tekenkunst.

Meer info: GALERIJEN 2022

 

Bozar
previous
next

Rinus Van de Velde in Bozar

gepubliceerd op 18.02.22

Eerste tentoonstelling (18/2 tot 15/5) van de Belgische kunstenaar Rinus Van de Velde in Bozar in het kader van Europalia Trains & Tracks.

De trein is een metafoor voor de innerlijke reis van de kunstenaar, die hij presenteert via zijn nieuwe film en een selectie van zijn meest recente werken, alsook de presentatie van een reeks kunstenaars van zijn keuze - Pierre Bonnard, Joseph Cornell, Claude Monet, Jean Tinguely...

Meer info: bozar.be
Image courtesy of Tim Van Laere Gallery

Brafa
previous
next

Brussels Art Walk

gepubliceerd op 18.02.22

Brafa, die haar editie van 2022 heeft moeten uitstellen tot juni, organiseert voor het tweede jaar op rij de Brussels Art Walk.

Van donderdag 17 tot zondag 20 februari 2022 wordt in Brussel een parcours van 37 galerijen voorgesteld, hoofdzakelijk rond de Zavel en de Louizalaan.

Ontdek de volledige route hier: brafa.art

BDW22
previous
next

Brussels Drawing Week 2022

gepubliceerd op 16.02.22

De Brussels Drawing Week is terug van 3 t/m 9 oktober 2022. Bereid je voor om tekenkunst te vieren in alle partnerlocaties van deze derde editie!
 
Tijdens de Brussels Drawing Week vinden opnieuw tal van activiteiten plaats, waaronder de 7de editie van Art on Paper (6 > 9.10.22) in het Vanderborghtgebouw (Schildknaapsstraat 50, 1000 Brussel).

Meer info: drawingweek.brussels

previous
next

Save The Date

gepubliceerd op 02.02.22

Wij zijn verheugd aan te kondigen dat de volgende editie van Art on Paper van donderdag 6 t/m zondag 9 oktober 2022 zal plaatsvinden.

De 7de editie van de internationale beurs voor hedendaagse tekenkunst zal in een nieuwe en unieke locatie in het centrum van Brussel, het Vanderborghtgebouw (Schildknaapsstraat 50, B-1000 Brussel), plaatsvinden.

Art on Paper zal de 5 verdiepingen van dit uitzonderlijk gebouw innemen, waar ook een aantrekkelijk programma van activiteiten zal plaatsvinden in het kader van de Brussels Drawing Week (van 3 tot 9 oktober).

Vuillier Clément-feu
previous
next

Tekenprijs Pierre David-Weill

gepubliceerd op 12.01.22

De Franse Académie des Beaux-Arts doet jaarlijks een oproep tot kandidaatstelling voor de tekenprijs Pierre David-Weill

Deze prijs, die in 1971 werd ingesteld door Pierre David-Weill, lid van de Académie des beaux-arts en sinds 1982 wordt gesteund door zijn zoon Michel David-Weill, eveneens lid van de Académie, beloont elk jaar een selectie van kunstenaars die een tekenpraktijk hebben.

De winnaars van de 2021 editie van de Prijs: Clément Vullier (eerste prijs, t.w.v. 8.000 euro), Joshua Durrant (tweede prijs, t.w.v. 4.000 euro) en Lucile Piketty (derde prijs, t.w.v. 2.000 euro), naast een tentoonstelling met de 34 finalisten.

De oproep tot inzending voor de 2022 editie van de Prijs staat open tot 6 februari voor kunstenaars jonger dan 40 jaar, Frans of buitenlands, die ten minste sinds 6 maanden in Frankrijk wonen.

Meer info: academiedesbeauxarts.fr

previous
next

Eerste editie van Art Antwerp

gepubliceerd op 13.12.21

Een nieuwe beurs voor hedendaagse kunst in België: Art Brussels lanceert Art Antwerp. De eerste editie, die in 2020 had moeten plaatsvinden, werd uitgesteld als gevolg van de pandemie maar vindt dit jaar plaats van 16 tot 19 december in Antwerpen (Antwerp Expo).

De beurs is kleiner dan Art Brussels met 55 galeries met een Belgische en Antwerpse focus en bijna 300 kunstenaars.

Onder de deelnemende galeries, een groot aantal galeries die hebben deelgenomen aan eerdere edities van Art on Paper: Baronian Xippas, Galerie Nadja Vilenne, Galerie Nathalie Obadia, Galerie Sofie Van de Velde & PLUS-ONE Gallery, Hopstreet Gallery, Irène Laub Gallery...

Praktische informatie en de volledige deelnemerslijst: art-antwerp.com

previous
next

Joost Declercq benoemd tot artistiek coördinator van Mu.ZEE

gepubliceerd op 07.12.21

Joost Declercq, artistiek directeur van Art on Paper samen met Charlotte Crevits, is benoemd tot artistiek coördinator van het Mu.ZEE in Oostende.

Hij zal deze taak parallel met zijn andere verplichtingen uitvoeren tot de definitieve benoeming van een artistiek directeur voor het museum.

Sinds 2020 maakt Joost Declercq deel uit van de werkgroep die, samen met de nieuwe directeur van het museum, Dominique Savelkoul, werkt aan de reorganisatie van het Mu.ZEE en zijn artistiek beleid.

Meer info: muzee.be

previous
next

Ecrire, c’est dessiner

gepubliceerd op 08.11.21

De tentoonstelling Ecrire, c'est dessiner, die tot 21 februari 2022 in het Centre Pompidou-Metz loopt, is ontstaan uit een gesprek met de kunstenaar en dichter Etel Adnan (1925) en verkent het schrijven en zijn tekens en hun verband met de praktijk van het tekenen.

De tentoonstelling stelt de handgeschreven wereld tegenover de digitale wereld en belicht de poëzie van het schrift aan de hand van brieven en manuscripten van kunstenaars en andere illustere persoonlijkheden (Arthur Rimbaud, Victor Hugo,...) en tekeningen van oa Etel Adnan, Pierre Alechinsky, Louise Bourgeois.

Etel Adnan wenst dat we naar een eenvoudig geschrift kijken "als naar een schilderij in een museum".
 
Meer info: centrepompidou-metz.fr

previous
next

Boris Kurdi, winnaar van de 22e Prijs van de Stichting Pernod Ricard

gepubliceerd op 29.10.21

De Franse kunstenaar Boris Kurdi (1990) heeft de 22e Prijs van de Stichting Pernod Ricard gewonnen. Hoewel zijn werk zich zowel tot de schilderkunst als tot de beeldhouwkunst uitstrekt, is het door de vrijheid die de tekenkunst biedt dat de kunstenaar zich het best uitdrukt. 

Zijn werk is te zien in de Pernod Ricard Foundation in Parijs, waaronder een grote panoramische tekening.

Naast de tentoonstelling heeft de kunstenaar een beurs van 15.000 euro gekregen om een project in het buitenland te ontwikkelen, en heeft het Centre Pompidou één van zijn werken aangekocht.

Voor meer informatie: fondation-pernod-ricard.com