previous
next

CALL FOR APPLICATION

gepubliceerd op 20.03.23

De inschrijvingen voor de 8e editie van Art on Paper zijn geopend. De deadline voor aanvragen is 24 mei 2023. Alle aanvragen worden voorgelegd aan het selectiecomité van de beurs, waarvan de samenstelling binnenkort bekend wordt gemaakt. De selectie van de deelnemende galeries wordt midden juni 2023 bekendgemaakt.

Meer informatie: Géraldine Hubot, Fair Coordinator & Gallery Relations geraldine@artonpaper.be

previous
next

Brussels Drawing Week : van 02 tot 08 oktober

gepubliceerd op 13.03.23

Op initiatief van Art on Paper zal de 4e editie van de Brussels Drawing Week plaatsvinden van 2 tot 8 oktober 2023 binnen de partnerinstellingen in heel Brussel.

In samenwerking met musea, kunstcentra, stichtingen, kunstacademies en scholen biedt de Drawing Week bezoekers de mogelijkheid het tekenen te (her)ontdekken via een intensief programma van ontmoetingen, tentoonstellingen en bezoeken tijdens de hele tekenweek in Brussel.

Meer informatie via drawingweek.brussels

previous
next

Art on Paper : Een beurs voor hedendaagse, moderne en klassieke tekeningen

gepubliceerd op 10.03.23

Een van de belangrijkste nieuwigheden van Art on Paper in 2023 is de opening van de deuren voor Belgische en internationale galeries die tekeningen en werken op papier presenteren van moderne en historische kunstenaars.

Met deze opening bevestigt de beurs haar positie als referentie op het gebied van tekenen. Art on Paper streeft ernaar de hedendaagse tekenkunst deel te laten uitmaken van de kunstgeschiedenis en het belang van de tekening in de kunstpraktijk te traceren.

De beurs brengt een selectie van meer dan 60 Belgische en internationale galerieën samen. Het programma wordt eind juni 2023 bekendgemaakt.

previous
next

Bestemming Gare Maritime

gepubliceerd op 10.03.23

Met genoegen kondigen wij de organisatie aan van de 8ste editie van Art on Paper, van donderdag 5 tot en met zondag 8 oktober 2023 in het hart van het Gare Maritime (Tour & Taxis, Picardstraat 11, B-1000 Brussel).

Art on Paper heeft het Gare Maritime uitgekozen om haar unieke aanbod uiteen te zetten en er haar volgende editie en toekomstige edities te organiseren binnen een opmerkelijke, energieneutrale en innovatieve locatie in Brussel.

previous
next

Art on Paper has opened!

gepubliceerd op 06.10.22

Art on Paper opende vandaag haar deuren, bezoek ons van 12:00 tot 19:00 uur tot en met zondag.

Kom en ontdek de kunstenaars voorgesteld door 45 Belgische en internationale galerijen alsook het programma voorgesteld door de partners van de beurs. 

Ontdek de winnaar van de Sofam Focus Prize die werd toegekend aan de kunstenaar Jo De Smedt, die wordt vertegenwoordigd door Galerie EL (stand 44, 4e verdieping). De prijs werd hem toegekend door een jury bestaande uit:

  •     Simon Delobel, directeur, KIOSK, Gent
  •     Marc Buchy, kunstenaar, Brussel
  •     Suzanne Egeran, kunstadviseur, curator, verzamelaar, Antwerpen
  •     Dada Kahindo, actrice, directeur van Plateforme Contemporaine, Kinshasa
     

 

previous
next

Talks Programma

gepubliceerd op 23.09.22

Neem deel aan "Talks - A cycle of discussions on drawing and works on paper", een onafhankelijk initiatief dat een ruimte wil creëren voor discussies, ontmoetingen en vragen over hedendaagse tekenkunst ter gelegenheid van Art on Paper en de Brussels Drawing Week.

Gecureerd door Marion Adrian
Moderatie door Marion Adrian, Sofie Frederix en Constance Hautier

Talk I - Donderdag 6.10, 14.30 uur - Conserveren, restaureren, tentoonstellen
Met Rebecca Heremans (restaurateur en conservator, S.M.A.K., BE) en Joris Van Grieken (conservator prenten en tekeningen, KBR - Koninklijke Bibliotheek van België, BE).
Moderator: Sofie Frederix - NL - Duur 1u

Talk II - Donderdag 6.10, 16u - Kunstenaarsinterview - Boris Thiébaut
Met Boris Thiébaut (kunstenaar), en Caroline Wolewinski (oprichter en creatief directeur, Bureau Wolewinski, BE)
Moderator: Marion Adrian - FR - Duur 1u

Talk III - Vrijdag 7.10, 14.30 uur - New Generation! 
Met Bérénice Béguerie (Co-Artistiek Directeur, Médor, BE en Co-Editor van Phenicusa Press, FR/BE), Eric Hemeleers (CEO Eeckman Art & Insurance, BE), Ludi Loiseau (Mede-oprichter en Lid van de CA, Médor, BE, Docent Typografie en Docent Digitale Culturen, ERG, BE) en Christine Meisner (Kunstenaar en Docent Conceptueel Tekenen - Master afdeling, ERG, BE).
Moderator: Constance Hautier - NL - Duur 1u 

Talk IV - Vrijdag 7.10, 16 uur - Tekenen en architectuur - Evolutie van de voorstelling 
Met Francis Carpentier (Hoofd Collecties, CIVA, BE), Carlo Menon (Architect, medeoprichter van Accattone Magazine en docent architectuur, ULB - Faculté d'architecture la Cambre-Horta, BE) en Eva Le Roi (Kunstenaar, Docent Architecturale Representatie, Master sectie, UCL - Faculté d'architecture, BE)
Moderator: Constance Hautier - FR - Duur 1u

Talk V - Vrijdag 7.10, 17.30 uur - Verzamelpraktijken - "...er zijn grote nachten, zelfs voor kleine tuinen".
Met Yves Randaxhe (kunsthistoricus en curator)
Moderator: Marion Adrian - FR - Duur 1u 

 

previous
next

Partners Programma 2022

gepubliceerd op 15.09.22

Art on Paper heeft in samenwerking met verschillende partners een uitgebreid programma opgezet in het kader van de beurs en de Brussels Drawing Week. Ontdek hieronder een overzicht van de initiatieven die vanaf 06 oktober te ontdekken zijn in het hart van het Vanderborghtgebouw: 

•    in situ voorstel "O, 6o, vier tekeningen" van Boris Thiébaut door Le Botanique
•    tentoonstelling "StandUp" van Charlotte Beaudry door CENTRALE for contemporary art
•    tentoonstelling van een selectie van werken uit de collectie van Frédéric de Goldschmidt
•    soloshow van Sarah Minutillo, winnares van de Eeckman Art Prize 2022
•    ontdek de winnaar van de SOFAM FOCUS PRIZE
•    een programma van lezingen en rondleidingen, coworking space door Cloud Seven, officiële boekhandel van Peinture Fraîche, en nog veel meer ! 

Volledig programma binnenkort te ontdekken op onze website en op de website van onze partners.
 

 

previous
next

Brussels Gallery Weekend

gepubliceerd op 12.09.22

Van 8 tot 11 september 2022 vindt in Brussel de 14e editie van het Brussels Gallery Weekend plaats. Een weekend lang zullen een veertigtal galerijen en meer dan een dozijn instellingen en artiestenruimtes hun deuren voor het publiek openen om het eclecticisme en de rijkdom van de Brusselse galerijen in de kijker te zetten.

Van de deelnemende galerijen zullen er 7 ook aanwezig zijn op de volgende editie van Art on Paper, die plaatsvindt van 6 tot 9 oktober 2022 in het Vanderborghtgebouw:

Galerie DYS, Galerie Felix FrachonGalerie La Forest DivonneHopstreet Gallery,Irène Laub GallerySchönfeld GallerySorry We’re Closed

Ontdek het volledige programma en de lijst van de deelnemers hier: brusselsgalleryweekend.com  

 

previous
next

Tickets zijn hier te koop!

gepubliceerd op 05.09.22

Koop uw tickets voor deze unieke 7e editie in het Vanderborghtgebouw in Brussel gekoppeld aan een dicht en uitgebreid programma van activiteiten.
 
Koop uw tickets HIER
 
Ontdek 45 Belgische en internationale galerijen, verspreid over 4 verdiepingen in een volledig heringerichte en luchtige scenografie. Ontdek het programma van de beurs voorgesteld door onze partners: solotentoonstelling van Sarah Minutillo - winnares van de Eeckman Art Prize 2022, tentoonstelling van werken van Boris Thiébaut door Botanique, tentoonstelling van een selectie werken uit de collectie van Frederic de Goldschmidt, programma van talks & tours, tijdelijke coworking space door Cloud Seven, bezoek aan de boekhandel door Peinture Fraîche, ontdekking van de winnaar van de SOFAM FOCUS PRIZE en nog veel meer.

 

previous
next

Exposantenlijst

gepubliceerd op 07.07.22

Klik HIER om de exposantenlijst te ontdekken voor de 2022 editie van Art on Paper, de internationale beurs voor hedendaagse tekenkunst in Brussel.

Wij verwelkomen u graag van donderdag 6 tot zondag 9 oktober 2022 in onze nieuwe en unieke locatie, het Vanderborghtgebouw (Schildknaapstraat 50, B-1000 Brussel) in het centrum van Brussel.

Kom langs op deze 7de editie van de beurs die u opnieuw een uniek panorama zal bieden van de kwaliteit en de diversiteit van de hedendaagse tekenkunst.

Meer info: GALERIJEN 2022