© Françoise Pétrovitch, Galerie Semiose
previous
next

Françoise Pétrovitch, winnares van de 14de Prijs voor hedendaagse tekenkunst van de Fondation Guerlain

gepubliceerd op 26.03.21

De kunstenares Françoise Pétrovitch (FR, 1964) heeft deze donderdagavond de 14de Prijs voor hedendaagse tekenkunst van de Stichting voor hedendaagse tekenkunst gewonnen die online werd aangekondigd door Daniel en Florence Guerlain.
 
Deze prestigieuze prijs, die elk jaar tijdens de Salon du Dessin in Parijs wordt uitgereikt, geeft de kunstenaar recht op een schenking van de Stichting, die ook een werk van de winnaar verwerft. Dit werk wordt vervolgens als schenking aan het Musée national  - Centre Pompidou in Parijs gegeven.

 
Ontdek het werk van Françoise Pétrovitch: francoisepetrovitch.com
Meer informatie over de Prijs voor hedendaagse tekenkunst van de Fondation Guerlain: fondationdfguerlain.com

previous
next

Candle Up !

gepubliceerd op 09.03.21

Sluit je aan bij het initiatief van Brussels Gallery Weekend en Quintessence LAB om kunstenaars in precaire situaties te steunen via de actie 'Candle Up !', waarvan de opbrengst integraal naar het platform Feed The Culture gaat.
 
Candle Up ! is een reeks unieke kaarsen in beperkte oplage, gemaakt door 3 Brusselse kunstenaars: Sanam Khatibi, Lionel Estève en Pieter Vermeersch. Alle winst uit de verkoop van de kaarsen gaat naar de solidaire winkel Feed The Culture, die sinds maart 2020 elke week gratis maaltijdpakketten aanbiedt aan kunstenaars in nood.  
 
Bestel uw kaars(en) vóór 25 maart via brusselsgalleryweekend.com
 
Voor meer info:
Candle Up ! 
Feedtheculture

Brafa
previous
next

BRAFA 2021 in the Galleries

gepubliceerd op 25.01.21

BRAFA, die dit jaar wegens de huidige gezondheidscrisis niet in Thurn en Taxis kon plaatsnemen, biedt voor de 2021 editie een origineel alternatief: BRAFA in the Galleries. Van woensdag 27 t/m zondag 31 januari zullen 129 handelaars in 14 landen en 38 steden een selectie uitzonderlijke stukken voorstellen.
 
- Download de parcours in verschillende Europese steden: map
- Ontdek een selectie van de werken op de website van de beurs: brafa.art
- Volg hun lezingenreeks via live streaming (op registratie): Brafa Art Talks

previous
next

Een nieuwe artistiek directie voor 2021

gepubliceerd op 17.12.20

Joost Declercq en Charlotte Crevits voegen zich bij het Art on Paper team als artistiek directeurs voor de beurs.  

Focus op exclusiviteit, kwaliteit, ontdekking en globaliteit: dat zijn de hoofdlijnen van de visie van het nieuwe artistiek directie team voor de volgende edities van de beurs. 

Dankzij hun impulsen en expertise versterkt Art on Paper zowel haar unieke formule en haar internationale invloed als haar ambitie om als open platform te dienen. Een platform dat in staat is om een ontdekking, een historische context van tekenkunst en een reflectie op het medium in de kunsten aan te bieden.

Ontdek hun uitgebreid interview HIER. 

Guerlain
previous
next

14e Prijs voor hedendaagse tekenkunst van de Fondation d’art contemporain Daniel & Florence Guerlain

gepubliceerd op 10.12.20

Florence en Daniel Guerlain, leden van de selectiecomité van Art on Paper (2018 en 2019), maakten de kunstenaars bekend die geselecteerd zijn voor de 2021 Prijs voor hedendaagse tekenkunst van hun Stichting Hedendaagse Kunst.

De Prijs voor hedendaagse tekenkunst werd door de verzamelaars gelanceerd om hun passie voor tekenkunst, in al zijn vormen (werken op papier, collages, muurtekeningen), aan te tonen.

De geselecteerde kunstenaars zijn:
- Martin Dammann (DE, 1965)
- Erik van Lieshout (NL, 1968)
- Françoise Pétrovitch (FR, 1964)

Meer informatie over de Prijs en de kunstenaars: fondationdfguerlain.com

BDW
previous
next

Brussels Drawing Week 2021

gepubliceerd op 04.09.20

Van 14 tot 19 september 2021 neemt de tweede editie van de Brussels Drawing Week plaats.

De Brussels Drawing Week brengt een uitgebreid programma samen dat gewijd is aan de tekenkunst in samenwerking met de belangrijkste kunstinstellingen, centra en kunstacademies in Brussel. Het programma voor 2021 is in ontwikkeling. 

Bekijk het volledig programma van de 2019-editie op drawingweek.brussels

previous
next

Aspraak in 2021

gepubliceerd op 04.09.20

De volgende editie van Art on Paper, de internationale beurs voor hedendaagse tekenkunst in Brussel, neemt van donderdag 16 tot zondag 19 september 2021 plaats in BOZAR.

Afspraak in september om deze 6de editie te ontdekken, die een uitgebreid panorama zal bieden van de kwaliteit en de diversiteit van de hedendaagse tekenkunst, voorgesteld door 40 Belgische en internationale galerijen. 

Veel nieuwigheden op het programma.  
Ontdek ze in onze volgende publicaties.